Najave

Crna Kronika

U grobu pronađena velika količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih tvari

BOROVO-Na mjesnom groblju u Borovu prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine, na dubini od 20-75 cm, pronađena je veća količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava.

Djelatnik komunalne tvrtke dojavio je policiji, a policijski službenik za protuekspolzijsku zaštitu na mjestu pronalaska iskopao je sljedeće:

4 automatske puške(„kalašnjikov“)

3 poluautomatske puške

2 puške M-48

ručni raketni bacač

17 ručnih bombi

36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 g

500 g plastičnog eksploziva

3 protuoklopne mine

9 upaljača za protuoklopne mine

20 m sporogorećeg štapina

nekoliko tisuća komada različitog streljiva

uređaj za detekciju radioaktivnosti

više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške 

 

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivne naprave izuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite te će naknadno biti uništeni.

O događaju je izvješćeno Državno odvjetništvo u Vukovaru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pas As pronašao zakopanu bačvu s drogom

VUKOVAR-Policijski službenici provodili su višemjesečno kriminalističko istraživanje pod nazivom „Lonac“ nad  četiri osobe te su razbili lanac preprodavača droge na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga provode pojačane aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije s ciljem suzbijanja konzumiranja droge na javnim mjestima kao i sprečavanja njene daljnje distribucije i preprodaje, o čemu je više bilo govora na konferenciji za medije, održanoj danas u PU vukovarsko-srijemskoj.

Rezultate višemjesečnog usmjerenog kriminalističkog istraživanja, čija je završna realizacija bila tijekom proteklog vikenda, predstavili su zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić i voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.

Analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako se na području Vukovara i Vinkovaca nalazi organizirana kriminalna skupina preprodavača droge marihuane, amfetamina speeda, ecstazya i MDMA.

Temeljem takovih saznanja policijski službenici provodili su višemjesečno kriminalističko istraživanje pod nazivom „Lonac“ nad  četiri osobe kojim je utvrđena sumnja kako je 29-godišnjak iz Vukovara stvorio mrežu preprodavača i posrednika u prodaji droge i to s 51-godišnjakom iz Vinkovaca, 29-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Vukovara, koji su drogu dalje preprodavali na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljene su četiri pretrage domova, a pronađeno je:

Marihuana- oko 1 kg 446 g,

Amfetamin – „Speed“ oko 3 kg 706 g,

MDMA kristal- oko 643 g,

Ecstazy -1437 komada,

Gljiva "Psilocibin" –oko 13,6 g

10 komada sjemenki „Cannabis Indica“

sitno rezani duhan- oko 2 kg i 160 g

2600 kuna, 500 eura, digitalna vaga

Također, postoji sumnja da su i dva osobna automobila kupljena od novca stečenog od preprodaje droge.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dvojica 29-godišnjaka, 30-godišnjak i 51-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.  

Na konferenciji za medije predstavljen je i službeni pas As, koji je sudjelovao u obavljenim pretragama, a upravo je As zaslužan za pronalazak najvećeg dijela zaplijenjene droge koja je bila zakopana u dvorištu iza obiteljske kuće. Droga je bila uskladištena u posebnu bačvu, koja je potom bila položena u iskopanu rupu u zemlji i prekrivena debelim slojem zemlje.

 

Poginuo 60-godišnjak iz Vinkovaca u prometnoj nesreći u Ceriću

                             

CERIĆ- U četvrtak, 18 travnja dogodila se teška prometna nesreća u Ceriću s preminulom osobom. Naime, 60-godišnjak iz Vinkovaca sletio je u kanal zbog neprilagođene brzine, te uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Vozač je bio sam u automobilu i nije bio vezan,  stoga policija još jednom apelira na sve vozače da koriste sigurnosni pojas u vožnji.

Napad psa na ljude u Lipovcu i Otoku

 

OTOK-U subotu, 6. travnja, u poslijepodnevnim satima, zabilježena su dva napada psa na građane. U Lipovcu, u Bosutskoj ulici, pas 48-godišnjakinje izašao je iz dvorišta obiteljske kuće te ugrizao 11-godišnjakinju iz Lipovca. 11-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.

 U Otoku, u ulici R. Boškovića, pas 59-godišnjaka izašao je iz dvorišta obiteljske kuće i napao 36-godišnjaka i 43-godišnjaka iz Otoka, koji su prolazili ulicom, no, uspijeli su pobjeći psu.

Vlasnicima pasa uručen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 30 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

 

Četvorica mladića iz osobnog automobila fizički napali vozača teretnog vozila

VUKOVAR- U Vukovaru, u ulici Rudina, četvorica mladića su osobnim vozilom presreli i zapriječili put teretnom vozilu kojim je upravljao 55-godišnjak iz Vukovara. Vozača su fizički napali te oštetili teretno vozilo i potom se udaljili u nepoznatom smjeru.

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar 55-godišnjaku je ukazana liječnička pomoć i utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Operativnim saznanjima na terenu, policijski službenici su ubrzo pronašli trojicu počinitelja te ih priveli u policijsku postaju. Utvrđeno je kako se radi  o 20-godišnjaku, 23-godišnjaku, 26-godišnjaku s vukovarskog područja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja,  predani su u pritvorsku jednicu policije dok je za četvrtim počiniteljem, 30-godišnjakom iz Vukovara, raspisana potraga

Fizički napad na nogometnog suca utakmice u Boboti

BOBOTA-Za vrijeme nogometne utakmice na nogometnom igralištu u Boboti u Mitrovićevoj ulici, 6. travnja, oko 18,15 sati, u 87-moj minuti utakmice između nogometnih klubova iz Vukovara i Bobote, 42-godišnjak iz Vukovara, ušao je u natjecateljski prostor i fizički napao sudca utakmice, 34-godišnjaka iz Osijeka. U KBC Osijek 34-godišnjak je zatražio liječničku pomoć.

Protiv 42-godišnjaka podneseni su optužni prijedlozi iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda imira te iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

 

Pronađeno 268 paketa s opojnom drogom tipa ''hašiš“ i dva paketa ''hašiš ulja“

BAJAKOVO-Zajedničkim postupanjem policije i carine na MCGP Bajakovo u osobnom vozilu pronađeno je 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ i dva paketa „hašiš ulja“.

Naime, 25. ožujka u večernjim satima graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo Mercedes B klasa, bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji bugarski državljanin.

Nakon izvršenog pregleda vozila, uočene su preinake na podvozju vozila te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Obavljenom pretragom u preinačenim dijelovima podvozja vozila pronađeno je ukupno 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ ukupne težine oko 120 kg i dva paketa „hašiš ulja“ ukupne težine oko 1kg.

48-godišnji vozač je uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jednicu policije, dok je kazena prijava proslijeđena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Zaplijenjena opojna sredstva su oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Napominjemo kako je na području Republike Hrvatske u 2018. godini zaplijenjeno oko 50 kg opojne droge tipa „hašiš“ i više od dvije tone opojne droge  tipa „marihuana“, od čega je oko 500 kg opojne droge tipa „marihuana“ zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

Na MCGP Bajakovo zadnja velika zaplijena opojne droge tipa „hašiš“ je iz 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kg dok se u narednim godinama radilo o zaplijenama manjih količina od jednog do dva kilograma.

Foto: PU vukovarsko-srijemska