Najave

Crna Kronika

Poziv građanima da predlože lokacije nadziranja brzine kretanja vozila

VINKOVCI-Od 20. do 30. ožujka 2019. godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimat će prijedloge građana za lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, na kojima će se provesti nadzor brzine kretanja vozila. 

Akcija će se provesti 3. travnja, od 00,00 do 24 sata, na lokacijama koje će policija odabrati, uz pomoć prijedloga građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće. 

U obzir dolaze točke u prometu na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, no, poželjno je da građani u svojim prijedlozima obrazlože razlog zbog kojeg je upravo odabrana lokacija primjerena za odabir tijekom provođenje akcije.

Po zaprimanju prijedloga građana, policija će kroz analizu pristiglih prijedloga odabrati lokacije na kojima će 3. travnja mjeriti brzinu kretanja vozila, a odabrane lokacije javno objaviti te najaviti putem medija provođenje akcije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila.

 

 

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću, ozlijeđeno četvero male djece u automobilu

VINKOVCI-Tijekom protekla na području PU vukovarsko-srijemske dogodila je jedna prometna nesreća na cesti Vinkovci-Jarmina, u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene. Prometna nesreća nastala je uslijed specifičnih okolnosti odnosno uzročnika, zbog čega vozačima skrećemo pozornost na prekršaje koji su zabilježeni u ovoj nesreći:

Jučer, 7. veljače oko 18,50 sati, 44-godišnjak iz Ivankova, pod utjecajem alkohola (1,8 g/kg), upravljao je osobnim vozilom, krećući se cestom Vinkovci-Jarmina, iz smjera Jarmine u smjeru Vinkovaca. U vozilu se nalazilo četvero djece i supruga.      

Nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici, nije prilagodio brzinu kretanja vozila zbog čega nije bio u mogućnosti skrenuti odnosno pratiti smjer ceste te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put.

U prometnoj nesreći četvero djece u dobi 1, 4, 7 i 9 godina lakše su ozlijeđeni.

Očevidom policije utvrđeno je kako vozač za vrijeme upravljanja motornim vozilom nije koristio sigurnosni pojas te je prevozio jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli i na nedozvoljen način prevozio je djecu na zadnjem sjedištu.

Obzirom da svakodnevno policija poduzima preventivno-represivne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana o opasnostima koje prijete u prometu na cestama, pojedinci zanemaruju savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu čime ugrožavaju sebe, svoje najmilije i imovinu. 

Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) prisutni kumulativno. 

Najmlađi članovi obitelji pretrpjeli su lakše tjelesne ozljede, dok su roditelji neozlijeđeni u prometnoj nesreći.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska ističe ovaj negativni primjer i preporučuje vozačima da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, da koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje vozilom, da putnici koriste sigurnosni pojas a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja.

 

 

Pronađen 51 kg sitno rezanog duhana u osobnom automobilu

NUŠTAR-U Ulici Križnog puta u Nuštru, 21. siječnja, oko 6,50 sati, u redovnoj kontroli prometne policije zaustavljen je i kontroliran osobni automobil „Mercedes“ vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 45-godišnjak iz Borova.

Pregledom vozila uočeno je pet pvc vreća.Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga vozila. Pronađen je 51 kg sitno rezanog duhana. 

 45-godišnjak je uhićen, te uz kaznenu prijavu za nedozvoljenu trgovinu, predan u pritvorsku jednicu policije.

 

Pronađeno mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana u obiteljskoj kući u Vinkovcima

VINKOVCI- Sinoć, 26.prosinca oko 18 sati u obiteljskoj kući u Vinkovcima, Ulica bana Josipa Jelačića,  pronađeno je mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana.  U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Drenovaca zbog sumnje da je usmrtio 32-godišnjaka iz Soljana. 

Pronađeno 43,5 kilograma droge marihuana u osobnom automobilu

BAJAKOVO-Na MCGP Bajakovo, na ulasku u Republiku Hrvatsku, 19. prosinca, oko 22,20 sati graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil „Mercedes Vaneo“ srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Srbije dok se kao  putnik u vozilu nalazio i 72-godišnji državljanin Srbije.

Prilikom pregleda djelatnika carine i policijskih službenika pojavila se sumnja da se u podvozju vozila nalaze preinake u kojima se nalaze paketi s drogom.

Po nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga osobnog vozila te je pronađeno 40 pvc paketa s oko 43,5 kg droge marihuana.

Državljani Srbije su uhićeni te uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predani u pritvorsku jedinicu policije.

 

Otuđeno 50 sadnica oraha

BOŠNJACI-S oranice „Bijele njive“ kod Bošnjaka otuđeno je 50 sadnica oraha, u vlasništvu trgovačkog društva iz Bošnjaka.

Krađa se dogodila između 16. i 22. studenog. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kg droge marihuana

TOVARNIK-Jučer, 8. studenog, oko 1,50 sati na MCGP Tovarnik pristupilo je teretno vozilo srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije.

Djelatnici carinske mobilne jedinice i policije pregledom su utvrdili sumnju da se u krovu prikolice-hladnjače nalaze preinake koje upućuju da se u krovnom prostoru nalaze paketi s drogom marihuanom.

Po nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga teretnog vozila i prikolice. U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kg droge marihuana.  

 

Srbijanski državljanin je, uz kaznenu prijavu, predan državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinitelj kaznenog djela „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruživanja“ u svezi kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.“