Najave

Crna Kronika

U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kg droge marihuana

TOVARNIK-Jučer, 8. studenog, oko 1,50 sati na MCGP Tovarnik pristupilo je teretno vozilo srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije.

Djelatnici carinske mobilne jedinice i policije pregledom su utvrdili sumnju da se u krovu prikolice-hladnjače nalaze preinake koje upućuju da se u krovnom prostoru nalaze paketi s drogom marihuanom.

Po nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga teretnog vozila i prikolice. U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kg droge marihuana.  

 

Srbijanski državljanin je, uz kaznenu prijavu, predan državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinitelj kaznenog djela „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruživanja“ u svezi kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.“

 

Pronađeno 74 kg opojne droge tipa marihuana

VINKOVCI-Na graničnom prijelazu Ilok-Bačka Palanka, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 28. listopada, oko 20,40 sati, kontrolirano je osobno vozilo „Fiat Multipla“, u kojem je zajedničkim postupanjem policije i Mobilne jedinice carine, pronađeno oko 74 kg opojne droge tipa marihuana, o čemu je javnost obaviještena na konferenciji za medije održanoj danas u PU vukovarsko-srijemskoj.

Ova zapljena se ubraja u najveće pojedinačne zapljene opojne droge na graničnim prijelazima Vukovarsko-srijemske županije u osobnim vozilima unazad nekoliko godina, i dolazi nam kao potvrda kvalitetnog rada i dobre suradnje policije i carine- istaknuo je načelnik PU vukovarsko srijemske mr.sc. Fabijan Kapular. Također, načelnik Kapular istaknuo je kako je pojačan rad na suzbijanju krijumčarenja opojnih droga i uličnoj redukciji droga jedan od nezaobilaznih, primarnih prioriteta u radu PU vukovarsko-srijemske.

O postupanju djelatnika Carine u ovom slučaju govorio je pomoćnik pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek Anto Antunović. Pojasnio je kako je vozilom hrvatskih registarskih oznaka upravljao je 66-godišnji hrvatski državljanin. Pregledom vozila uočeno je više pvc paketa, skrivenih u pretincu ispod prednjeg suvozačevog sjedala. Daljnjim pregledom djelatnika carine i u podvozju vozila uočeno je više pvc paketa, obljepljenih smeđom selotejp trakom.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet nadalje je kazao kako je po ishodovanju naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavljena pretraga vozila te pronađeno 137 pvc paketa sa sadržajem suhe zelene biljne materije, karakterističnog izgleda za drogu marihuanu, ukupne težine 74 kg 468 g.  Voditelj Hunjet otkrio je kako je droga bila skrivena u prostoru suvozača iza kontrolne ploče, vratima, podu vozila, rezervnoj gumi te u prepravljenom dijelu koji je bio izrađen i ugrađen u podvozju vozila.

Vozač, 66-godišnji hrvatski državljanin, uhićen je i uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.

U drugom dijelu konferencije, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Boris Klinec najavio je provođenje pojačanih mjera u prometu povodom blagdana Svih svetih, kao i nadolazećeg vikenda. Također, obzirom da je nastupilo i zimsko računanje vremena, a od 15. studenog i korištenje obvezne zimske opreme, istaknuo je kako želimo vozače upozoriti na zakonske obveze koje su dužni provoditi a koje izravno utječu na sigurnost svih sudionika u prometu.

Utvrđen identitet sudionika masovne tučnjave u Vinkovcima

VINKOVCI-Povodom događaja u kojem je u noći 22. kolovoza, oko 1:30 sati, u centru Vinkovaca izbio fizički sukob između više mlađih osoba te u kojem je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena, obavještavamo javnost kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem policija utvrdila identitet sudionika događaja, kao i uloga pojedinih osoba u događaju.

Sumnja se kako je 19-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede (čl. 119. st.1. Kaznenog zakona) na štetu 21-godišnjaka iz Andrijaševaca te kako je 17-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju (čl. 118.st.1 Kaznenog zakona) na štetu 17-godišnjaka iz Rokovaca

 Policija je utvrdila identitet 13 mlađih osoba koji su se nalazile na mjestu događaja, ispitala ih o okolnostima događaja te protiv njih slijedi kaznena prijava za sudjelovanje u tučnjavi (čl.122 Kaznenog zakona) redovnim putem.

 19-godišnjak i 17-godišnjak bit će privedeni u pritvorsku jedinicu policije uz odgovarajuće kaznene prijave.

 Sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja. "

 

 

 

Pronađeno 284 tisuće kutija cigareta u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka

TOVARNIK-Na današnjoj konferenciji za medije u Tovarniku predstavljeni su rezultati zajedničkog postupanja policije i carine, uslijed čega je spriječeno krijumčarenje 284 tisuće kutija cigareta. 

Naime, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Tovarnik, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 21. srpnja  kontrolirano je teretno vozilo bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnji bugarski državljanin, a na kojem su uočena oštećenja carinske plombe. 

Pregledom vozila pronađeno je 284 tisuće kutija cigareta bez nadzornih markica. Cigarete su oduzete, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 59-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko srijemske.

 

Pronađeno 10 kilograma marihuane u obiteljskoj kući u Gradištu

VINKOVCI-U Konferencijskoj dvorani PU vukovarsko-srijemske(Glagoljaška 27.b, Vinkovci) danas,30. svibnja, održana je konferencija za medijena kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja kojim je pronađena veća količina opojne droge tipa marihuana.

  Naime, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, Odjela kriminaliteta droga  provode pojačane aktivnosti na području cijele PU s ciljem suzbijanja konzumiranja droge na javnim mjestima, u blizini škola, obrazovnih i kulturnih ustanova kao i na sprečavanja njene dalje organizirane distribucije i preprodaje. Tako je analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima  utvrđeno kako se na području Županje i Gradišta distribuira i prodaju veće količine marihuane.

 Temeljem takvih saznanja obavljena je pretraga doma kod 47-godišnjaka u Gradištu kojom prilikom je pronađena marihuana težine oko 10 kg.

 Točnu količinu, kvalitetu odnosa THCa  u biljci kao i njenu cjelokupnu vrijednost odredit će nalazom Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

 

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove PU.

 

Poginula dva motociklista na cestama Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda  zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega 10 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, tri prometne nesreće u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno (Vinkovci-2, Gradište) i dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale, o čemu više slijedi:

Jučer, 29. travnja, oko 3,50 sati, 49-godišnjak iz Slavonskog Broda, upravljao je motociklom, krećući se auto-cestom Zagreb –Lipovac,  iz smjera Županje u smjeru Slavonskog Broda. S obzirom da nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, u blizini Babine Grede naletio je na postavljenu prometnu opremu za označavanje zapreka, izgubio nadzor nad motociklom te pao s motocikla. Uslijed težine zadobivenih ozljeda, 49-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Također jučer, 29. travnja, oko 17,30 sati, 51-godišnjak iz Otoka, upravljao je motociklom na kojem se kao suputnica nalazila 42-godišnjakinja iz Otoka, krećući se kolnikom ceste u ulici Faličevci u Privlaci, iz smjera centra Privlake u smjeru mjesta Mirkovci. 

S obzirom da brzinu nije prilagodio osobinama ceste, započeo je pretjecanje i udario u osobno vozilo kojim je upravljala 21-godišnjakinja iz Privlake, a koja je pravovremeno signalizirala svoju namjeru skretanja ulijevo.Od posljedica udara, 51-godišnji vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja, njegova 42-godišnja suputnica zadobila je teže tjelesne ozlijede, a 21-godišnja vozačica osobnog vozila i putnica u njezinu vozilu lake tjelesne ozljede.

 

            

Sedam prometnih nesreća i jedna sa smrtno stradalom osobom u Petrovcima

VINKOVCI-Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je  sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta( Vukovar-2, Ilača, Petrovci), dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže i jedna osoba lakše ozlijeđena (Cerić, Petrovci) i jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom (Petrovci), o čemu više slijedi:

Jučer, 31. travnja, oko 15,50 sati, 54-godišnjak iz Starih Jankovaca, upravljao je osobnim automobilom „“Citroen“, vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice B. J. Jelačića u Petrovcima, iz smjera Starih Jankovaca u smjeru Vukovara. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, udario je u pješakinju, 78-godišnjakinju iz Petrovaca, koja je prelazila kolnik. 78-godišnjakinja je u prometnoj nesreći teže ozlijeđena te je uslijed zadobivenih ozljeda preminula u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Očevidom je utvrđeno kako je 54-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Također jučer, 31. travnja, oko 1,10 sati, u Ceriću, 27-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim automobilom „Audi“, austrijskih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice B. J. Jelačića, iz smjera Nuštra u smjeru centra Cerića. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, u jednom trenutku izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, dok je putnik u vozilu, također 27- godišnjak iz Vinkovaca, teže ozlijeđen i nalazi se u KBC Osijek na liječenju. Očevidom je utvrđeno kako je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Jučer, 31. travnja, oko 19,40 sati, 41-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao je osobnim  automobilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice J. J. Strossmayera u Vođincima, iz smjera Vinkovaca u smjeru Novih Mikanovaca.  Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se na vrijeme zaustavio te je udario u pješakinju, 79-godišnjakinju iz Vođinaca, koja je u tom trenutku prelazila kolnik. Pješakinja je teže ozlijeđena.