Najave

Crna Kronika

Zatečen u prometu s 3,86 promila alkohola u krvi u Vinkovcima

VINKOVCI-U Vinkovcima u Dugoj ulici, 28.veljače u večernjim satima zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 35-godišnjak iz Vinkovaca. 

Kako je bio u vidno alkoholiziranom stanju vozač je alkotestiran i potvrđena je koncentracija od 3,86 g/kg. Vozač je prekršajno prijavljen, a sud mu je izrekao kaznu od 10.000,00 kn, te mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

 

 

 

 

 

Dijete stradalo u prometnoj nesreći, vozač pobjegao s mjesta događaja u Vinkovcima

VINKOVCI-U subotu 17.veljače u 15.30 na parkiralištu u Mihanovićevoj ulici (iza trgovine Konzum) dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradao desetogodišnji dječak .

Prema neslužbenim informacijama  vozač automobila je  pobjegao s mjesta događaja i ostavio dijete s težim tjelesnim ozljedama. Dječak je u Kliničkom bolnicom centru u Osijeku, gdje su  mu liječnici ugradili šipku u nozi, koja je slomljena na više mjesta. 

PU vukovarsko-srijemska moli za pomoć, kako bi se što prije pronašao počinitelj ove prometne nesreće u Vinkovcima.

 

54-godišnjak izboden hladnim oružjem u Vinkovcima

VINKOVCI-U petak, 19.siječnja oko 22,30 sati došlo je do fizičkog obračuna ispred vinkovačkog ugostiteljskog objekta Deja Vu blizu Elektre u Zvonimirovoj ulici.

Kako nam je rekao Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, dva 54-godišnjaka iz Vinkovaca, došli su u fizički sukob, a jedan je zadao ubodnu ranu drugom, hladnim oružjem. Ozlijeđeni 54-godišnjak prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje je operiran, a kako nam je potvrđeno, stanje je stabilno i van je životne opasnosti.

Nakon obavljenog očevida, bit će poznato što se dogodilo te noći ispred ugostiteljskog objekta u Vinkovcima.

Uhićeno pet osoba zbog zlouporabe opojnih droga

VINKOVCI-Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalistička istraživanja nad 38-godišnjakom iz Osijeka, 42-godišnjakom iz Vinkovaca, 44-godišnjakom iz Vinkovaca, 57-godišnjakom iz Vinkovaca te 57-godišnjakom iz Vukovara zbog  sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su se navedene osobe bavile preprodajom opojnih droga heroin i kokain na području Vinkovaca, Vukovara i Osijeka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto 115 g heroina, 2 g kokaina, 25 grama marihuane, 29 tableta „Suboxone“ i vaga za precizno mjerenje.

Navedene osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku nakon čega im je sudac istrage odredio istražni zatvor.

Također, policijski službenici postupajući  po operativnim aktivnostima u cilju suzbijanja konzumiranja droga  na području Vinkovaca, Županje, Vukovara i Otoka prekršajno su prijavili osam osoba. Oduzeta je i manja količina tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga te manja količina opojne droge marihuana.

 

29-godišnji vozač iz Bobote zatečen u prometu s 1, 9 promila alkohola u krvi

VINKOVCI-Tijekom vikenda, prometna policija  je kontrolirala 617 vozila i vozača. Primijenjene su 203 represivne mjere, 10 prema vozačima s prisutnošću alkohola u organizmu i 153 prema vozačima koji su se kretali nedopuštenom brzinom.

S najvećom izmjerenom koncentracijom alkohola u organizmu ( 1,94 g/kg), u Boboti je, 6. siječnja, oko 01,50 sati, zatečen 29-godišnji vozač osobnog automobila.

Tijekom vikenda tri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U dane vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

 

Smrtno stradao 27-godišnjak iz Vinkovaca u prometnoj nesreći u Mirkovcima

VINKOVCI-Sinoć oko  2,10 sati u Mirkovcima, u Vukovarskoj ulici, u sudaru osobnog automobila i teretnog vozila, smrtno je stradao vozač osobnog vozila, 27-godišnjak iz Vinkovaca.

Zbog obavljanja očevida državna cesta D-46 tijekom noći bila je zatvorena za promet, a od 8,00 sati za promet je otvorena jedna prometna traka.

 

 

Građani, čuvajte se prevaranata, novi slučajevi iznude novaca u Srijemskim Lazama i Vinkovcima !

VINKOVCI-Nepoznata ženska osoba, 20. studenog, u poslijepodnevnim satima, nazvala je 83-godišnjaka iz Srijemskih Laza, lažno se predstavivši kao stanovnica Londona. Obavijestila je 83-godišnjaka kako je njegovoj kćeri, koja zaista živi u Londonu, pozlilo na aerodromu u Londonu te kako je potrebno uplatiti novac za njeno liječenje. 83-godišnjak je povjerovao u istinitost informacije te je uplatio traženi novčani iznos u obližnjoj pošti. Na ponovno traženje ženske osobe, 83-godišnjak je još u dva navrata uplatio novac. Nedugo zatim od drugog člana obitelji saznao je kako cjelokupna priča o liječenju kćeri nije istinita83-godišnjak je oštećen za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

 70-godišnjakinju iz Vinkovaca je 22. studenog, oko podneva, nazvao nepoznati muškarac, koji se predstavio kao djelatnik „inspektorata“ te joj pritom savjetovao da provjeri novčanice koje su joj prilikom preuzimanja mirovine isplaćene u banci, navodeći kako je utvrđeno da su krivotvorene.Kada je 70-godišnjakinja pročitala serijske brojeve novčanica koje posjeduje, muškarac je rekao kako će odmah uputiti svoju kolegicu da ih preuzme. Ubrzo se na kućnoj adresi 70-godišnjakinje pojavila mlađa žena koja je „pregledala“ novčanice te ih preuzela kako bi ih zamijenila za ispravne. Međutim, 70-godišnjakinji se ipak nešto učinilo sumnjivim te je krenula za ženom. Zaustavila ju je ispred kuće te zatražila novac natrag. Žena joj je vratila novac te se ubrzano udaljila.70-godišnjakinja je nakon razmišljanja o cjelokupnom događaju shvatila kako je umalo bila prevarena za iznos od više tisuća kuna, koliko je bila predala nepoznatoj ženi.

 

Savjetujemo građane o mjerama samozaštitnog ponašanja kako ne bi postali žrtve prevaranata:

Ponašanja karakteristična za prevarante su: drskost, snalažljivost, odvažnost, autoritativni nastup, pričljivost, prikazivanje empatije, rad po unaprijed stvorenom scenariju, brza provedba transakcija, upornost u nagovaranju, uvredljivost prema svakoj skepsi usmjerenoj ka provjeri „činjenica“ koje iznosi, razne simulacije poput bolesti, malaksalosti, nesvjestice, izazivanje sažaljenja i dr.

Teško je upozoriti ljude o svim načinima kojih se prevaranti dosjete. Često se osobe srame reći da su prevarene i bitno je da počinitelji poznaju "psihologiju" tih osoba te izazivaju suosjećanje ili glume empatiju prema tim osobama i tako ih dovode u zabludu i navode da postanu žrtve.

 

 Stoga Vam savjetujemo:

 

Ne nasjedajte na pokušaje ulične prodaje raznih proizvoda!

Samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može se prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih!

Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove bez utvrđivanja o kome je riječ!

Pitajte osobu tko je, od kud dolazi i što hoće od vas!

Ukoliko se osoba predstavi kao službena osoba, tražite od nje službenu iskaznicu!

Ukoliko vam je osoba sumnjiva, unatoč službenoj iskaznici prije puštanja u svoj dom telefonom provjerite je li služba, koju navodno predstavlja, uputila službene osobe kod vas!

Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog, njegovom titulom i slično!

Vaši osobni podaci su zaštićeni zakonom i može ih prikupljati samo onaj tko je za to zakonom ovlašten i onaj tko za to dobije vaš pristanak.

Ne nasjedajte na trikove poput  nesvjestice, malaksalosti, bolesti....

 Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.

 Zapamtite izgled osobe, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke i sl.)!

Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su osobe došle, te boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!

Posumnjate li u osobe, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj „192“ !