Najave

Crna Kronika

Ukraden kip Gospe iz crkve u Gradištu

GRADIŠTE- Iz crkve Sv. Franje Asiškog u Gradištu nepoznati počinitelj otuđio je kip Gospe. Krađa se dogodila jučer, 8. listopada, u poslijepodnevnim satima. 

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

 

Pronađeno mrtvo tijelo muške odrasle osobe u Bosutu

VINKOVCI- U nedjelju, 17.rujna negdje oko 9.00 sati tijelo muške odrasle osobe  je isplivalo na potezu između Krnjaša i Marice na Bosutu,  a primijetila ga je osoba koja je skupljala boce.

Kako neslužbeno doznajemo u četvrtak  14. rujna prijavljen je nestanak muške odrasle osobe iz Ivankova, a posljednji put je viđen na Krnjašu, u poslijepodnevnim satima dan prije za vrijeme Vinkovačke kazanijade.

Prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića ovdje se ne radi o nasilnoj smrti nego o nesretnom slučaju, a kad se obavi očevid bit će poznati detalji koji su doveli do utapljanja.

 

Pronađeno mrtvo tijelo majke za kojom se tragalo više dana u Dunavu

VUKOVAR-U ponedjeljak navečer u Dunavu, na izlazu iz mjesta Sotin pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe, kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska, a obdukcijom na Odjelu patologije Opće županijske bolnice Vukovar utvrđen je identitet, te se  radi se o nestaloj 29-godišnjoj ženi iz Vukovara za kojom se tragalo od petka 1.rujna.

Podsjetimo, u petak 1.rujna, iza podneva, majka i njezino četverogodišnje dijete, te baka šetali su uz Dunav na području bivše klaonice u Vukovaru. U jednom trenutku, dijete igrajući je upalo u Dunav, a majka je skočila za njim da ga spasi. Beživotno tijelo dječaka pronađeno je nekoliko stotina metara od mjesta gdje je upalo u Dunav, dok se za majku nije znalo ništa do ponedjeljka navečer, kad je pronađeno beživotno tijelo majke.

U porazi za majkom bili su uključeni HGSS, policija, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar, te građani.

 

Pronađeno mrtvo tijelo nepoznate ženske osobe u Dunavu

VUKOVAR-U ponedjeljak navečer u Dunavu, na izlazu iz mjesta Sotin pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate ženske osobe, kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska. 

U priopćenju iz PU vukovarsko-srijemske navode, dok se ne obavi obdukcija i ne utvrdi identitet osobe, ne mogu potvrditi da se radi o nestaloj 29-godišnjoj ženi iz Vukovara za kojom se traga od petka 1.rujna.

U porazi za majkom bili su uključeni HGSS, policija, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar, te građani.

Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće županijske bolnice Vukovar.

 

Spomen križ hrvatskim braniteljima u središtu Lovasa zaliven crvenom trajnom bojom

LOVAS - Spomen križ hrvatskim braniteljima u središtu Lovasa nedavno je osvanuo zaliven crvenom trajnom bojom. 

Osuđujući ovakva zlodjela, jedino se možemo nadati da će istraga postići rezultate te da će ovakva i svaka druga destruktivnost kazniti i zauvjek zaustavit.

Ovaj vandalski čin osudile su općinske vlasti Lovasa.Tijekom Domovinskog rata smrtno su stradala 89 mještana Lovasa, a jedna se osoba vodi kao nestala. Silovane su mnoge žene i djevojke. Uništeni ili oštećeni su gotovo svi gospodarski objekti, a potpuno je uništena 261 obiteljska kuća.

Policija provodi istražne radnje kako bi se utvrdio počinitelj koji je crvenom tekućinom zalio spomen križ hrvatskim braniteljima u središtu vukovarsko-srijemskog mjesta Lovas na vukovarskom području, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

 

Otuđen milodar vjernika iz crkve sv.Euzebija i Poliona

VINKOVCI-Nepoznati počinitelj ili više njih provalio je crkvu „Svetih Euzebija i Poliona“ u Vinkovcima, na Trgu J. B. Šokčevića i otuđio milodare vjernika.

Provala se dogodila jučer, 3. rujna, u poslijepodnevnim satima.

Nastavlja se potraga za drugim tijelom u Dunavu

VUKOVAR-Potraga za drugim tijelom još uvijek se nastavlja, niti 24 sata od velike tragedije u Vukovaru nije pronađeno drugo tijelo.

Podsjetimo, u petak 1.rujna oko podneva utopilo se četverogodišnje dijete koje je igrajući se uz Dunav na području bivše klaonice upalo u Dunav. Majka je skočila kako bi spasila dijete, no od tada joj se gubi trag, dok baka koja je bila s njima je u teškom stanju, tako da je nemoguće doznati što se točno dogodilo.

U akciji potrage uključeni su policija, HGSS, Klub podvodnih aktivnosti s njegovim roniocima kao i domaći ljudi s čamcima koji poznaju Dunav.

Na mjestu tragedije su pripadnici HGSS-a koji su u potrazi angažirali i svoja plovila, a Zlatko Becić., voditelj akcije HGSS-a, između ostalog je rekao:

-Planiramo i angažiranja potražnih pasa za detekciju tijela. Drugog dana potrage su uvjeti ipak nešto bolji jer je vjetar oslabio kao i vodene struje. Pretražujemo 10-12 kilometara nizvodno desne obale Dunava ali za sada rezultata nema. I dalje se nadamo da tražimo živu osobu iako su od trenutka nesreće prošla 24 sata. Tijelo, ovisno o jačini struje i tome je li na površini ili je potonulo, u 24 sata može prijeći i puno više od 24 sata. Isto tako postoji mogućnost i da se tijelo zakačilo za neki kamen, granje ili nešto slično što pluta Dunavom, rekao je Becić.

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je  kako su saznanja iz kriminalističkih istraživanja pokazala da se vrši potraga za majkom djeteta koja je 1988. godište.

-Sva dosadašnja saznanja govore kako se radi o nesretnom slučaju. Državni odvjetnik naložio je obdukciju djeteta koja će biti napravljena na Odjelu patologije vukovarske bolnice. Potraga za drugim tijelom nastavlja se i dalje, rekao je Džigumović.