Najave

Crna Kronika

Nastavlja se potraga za drugim tijelom u Dunavu

VUKOVAR-Potraga za drugim tijelom još uvijek se nastavlja, niti 24 sata od velike tragedije u Vukovaru nije pronađeno drugo tijelo.

Podsjetimo, u petak 1.rujna oko podneva utopilo se četverogodišnje dijete koje je igrajući se uz Dunav na području bivše klaonice upalo u Dunav. Majka je skočila kako bi spasila dijete, no od tada joj se gubi trag, dok baka koja je bila s njima je u teškom stanju, tako da je nemoguće doznati što se točno dogodilo.

U akciji potrage uključeni su policija, HGSS, Klub podvodnih aktivnosti s njegovim roniocima kao i domaći ljudi s čamcima koji poznaju Dunav.

Na mjestu tragedije su pripadnici HGSS-a koji su u potrazi angažirali i svoja plovila, a Zlatko Becić., voditelj akcije HGSS-a, između ostalog je rekao:

-Planiramo i angažiranja potražnih pasa za detekciju tijela. Drugog dana potrage su uvjeti ipak nešto bolji jer je vjetar oslabio kao i vodene struje. Pretražujemo 10-12 kilometara nizvodno desne obale Dunava ali za sada rezultata nema. I dalje se nadamo da tražimo živu osobu iako su od trenutka nesreće prošla 24 sata. Tijelo, ovisno o jačini struje i tome je li na površini ili je potonulo, u 24 sata može prijeći i puno više od 24 sata. Isto tako postoji mogućnost i da se tijelo zakačilo za neki kamen, granje ili nešto slično što pluta Dunavom, rekao je Becić.

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je  kako su saznanja iz kriminalističkih istraživanja pokazala da se vrši potraga za majkom djeteta koja je 1988. godište.

-Sva dosadašnja saznanja govore kako se radi o nesretnom slučaju. Državni odvjetnik naložio je obdukciju djeteta koja će biti napravljena na Odjelu patologije vukovarske bolnice. Potraga za drugim tijelom nastavlja se i dalje, rekao je Džigumović.

 

 

 

 

Promotorice masažera otuđile više desetaka tisuća kuna i nakit u Vinkovcima

VINKOVCI-U petak, 25. kolovoza, u jutarnjim satima, tri ženske osobe predstavile su se 89-godišnjaku na njegovoj kućnoj adresi u Vinkovcima, u ulici I. Mažuranića, kao prezentatorice masažera. 

Nakon što ih je 89-godišnjak pustio u stan, za vrijeme dok su dvije osobe demonstrirale rad masažera, treća je osoba otuđila više desetaka tisuća kuna i nakit. Po završetku prezentacije i odlaska osoba iz stana, 89-godišnjak je utvrdio da mu je otuđen novac i nakit.

 

Građani, oprez! Čuvajte torbe, novčanike, mobitele i osobne stvari

VINKOVCI-Upozoravamo građane kako su s dolaskom ljepšeg vremena, policijski službenici uočili porast broja krađa ručnih torbica, novčanika, mobitela i drugih vrijednih osobnih predmeta.

Počinitelj najčešće iskoristi nepažnju vlasnika – mobiteli uglavnom nestaju u kafićima, sportskim dvoranama, čekaonicama zdravstvenih ustanova, prilikom hodanja ulicom ili parkom, a novčanici uglavnom u blizini ili u samim trgovačkim centrima, na kioscima, prilikom izlaska ili ulaska u automobil.

Osim materijalne štete, koja varira od male do značajne, vlasnika ukradene stvari očekuje vrlo često i suočavanje sa dodatnim komplikacijama od kojih su najčešće: prijava nestalih dokumenata, izrada novih, blokiranje bankovnih kartica ili pak suočavanje s njenom neovlaštenom uporabom, što je počinitelju olakšano korištenjem pinova koji su bili zapisani na papirićima u novčanicima. Najbolji način borbe protiv ovih vrsta krađa je preventivno djelovanje svakog pojedinca, jer dovoljna je mala neopreznost da netko postane žrtvom krađe.

Zbog toga je važno da vrijedne stvari, novac i dokumente nikad, pa ni u vlastitom uredu, ne ostavljate bez nadzora.

Mjere opreza su da:

ne ostavljajte bez nadzora, na javnim mjestima gdje se kreće veći broj ljudi, odjevne predmete ili torbice u kojima držite novac i druge vrijedne predmete

stalno imajte pod nadzorom novac i ostale vrijedne stvari koje nosite sa sobom

provjerite je li vam torba zatvorena

ne nosite sve vrijednosti zajedno - odvojite novac od dokumenata

pazite kada vadite novčanik na javnom mjestu

nikada ne nosite PIN broj uz bankovnu karticu

ne nosite sa sobom dokumente koji vam nisu potrebni.

Ako vam se ipak dogodi da vas pokradu, prijavite to odmah policiji na telefonski broj 192.

 

Utopila se muška odrasla osoba u Bosutu

VINKOVCI-U srijedu, 17. svibnja oko 16.30 došlo je do utapljanja u rijeci Bosut u Vinkovcima odrasle muške osobe.

Prema riječima Maje Barbarić iz PU vukovarsko-srijemske , do utapljanja je došlo pri preplivavanju rijeke. Nakon obavljenog očevida i obdukcije bit će poznat uzrok utapljanja muške odrasle osobe u Vinkovcima.

 

Jedna osoba smrtno stradala, druga ozlijeđena pri pokušaju penjanja na teretni vlak u Vinkovcima

VINKOVCI-Tijekom protekle noći, oko 2,30 sati, na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima, teretni vlak pregazio je dvije osobe. Jedna osoba je smrtno stradala dok je druga teže ozlijeđena. 

Očevidom je utvrđeno da su se tri osobe pokušale popeti na vlak, no u trenutku kretanja vlaka pale su na tračnice. Postoji sumnja kako se radi o osobama koje su na teritorij Republike Hrvatske ušle na nezakonit način. 

 

Smrtno stradala osoba slijetanjem vozila u rijeku Biđ

ŠIŠKOVCI-Danas u 14.40 na ulasku u mjesto Šiškovci iz smjera Cerne, došlo je do slijetanja s ceste u rijeku Biđ, osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka.

Tom prilikom je smrtno stradala jedna osoba, u tijeku je očevid.

48-godišnjak iz Vinkovaca smrtno stradao u prometnoj nesreći u Vinkovcima

VINKOVCI-Sinoć oko 23,10 sati, Vinkovci, na raskrižju ulica K. Zvonimira, A Šenoe i M.J.Zagorke, 48-godišnjak iz Vinkovaca je upravljajući osobnim automobilom „Suzuki Wagon“, vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se ulicom M.J.Zagorke, prilikom izlaska na ul. K.Zvonimira oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu „Opel Vectra“,vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak iz Vukovara. 

Uslijed udara vozila 48-godišnjak je preminuo na mjestu događaja, dok su 24-godišnjak i putnici u njegovu vozilu, 34-godišnjak iz Vukovara i 30-godišnjak iz Nuštra, lakše ozlijeđeni.

Očevidom je utvrđeno kako je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.