Najave

Sport

ŠRD ''Karas'' Rokovci-Andrijaševci najbolji na 56.Trofeju Šokadija u sportskom ribolovu

VINKOVCI- Športsko-ribolovno društvo ''Priroda“ je domaćin natjecanja sportskih ribolovaca od prvih Vinkovačkih jeseni. Na ovogodišnjem 56.Trofeju Šokadija  na rijeci  Bosut u ulici D.Žanića-Karle nastupilo je 14 ribičkih klubova. 

Rezultati:

1.mjesto „Karas“ – Rokovci-Andrijaševci – 14 sektorskih plasmana

2.mjesto „Virovi“ – Bošnjaci – 15 sektorskih plasmana

3.mjesto „Priroda“ Vinkovci – 15 sektorskih plasmana

 

Pojedinačno:

 

Sektor A

1.      I.Džijan „Priroda“ 6.330g

2.      K.Dasović „Karas“ 6.085g

3.      D.Komljenović „Ribič“ 5.945g

 

Sektor B

1.      S.Batarilović „Virovi“ 6.645gr

2.      V.Fistrić „Šaran-Cerna“ 4.810gr

3.      M.Butković- Domić „Lavanda“ 4.646gr

 

Sektor C

1.      S.Anđelković „Ribič“ 7.210gr

2.      Ž.Ljubić „Starovirac“ 5.220gr

3.      S.Benković „Sava“ 4.335gr

 

 

Ukupno:

1.      S.Anđelković „Ribič“ Vukovar

2.      S.Batarilović „Virovi“ Bošnjaci

3.      I.Đijan „Priroda“ Vinkovci

Sudio je Nikola Raguž iz Vinkovaca.

 

 

Ivana Granoša i Marko Varga ukupni pobjednici triatlona u Nijemcima

NIJEMCI- Marko Varga  i Ivana Granoša  iz Triatlon kluba Tri-Tim Osijek pobjednici su sedmog  zaredom amaterskog triatlona u Nijemcima  naslovljenog ''Triatlon rijeke i staze Srijema'' održanog uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u odličnoj organizaciji Općine Nijemci, Turističke zajednice Općine Nijemci i Triatlon kluba Tri-Tim Osijek.

Na startu se  okupilo preko 30 sudionika, koji su morali otplivati 400 metara na Bosutu,  potom na biciklu prijeći stazu u duljini od 10 kilometara,  te na kraju trčati 2, 5 kilometara.

Titulu najboljeg u muškoj kategoriji  odnio je Marko Varga iz Triatlon kluba Tri-Tim Osijek, a nakon utrke između ostalog je rekao:

-Nije bilo teško,  problem bila možda početak jer je voda bila hladna, al uspjeli smo odraditi sve zadane dionice.Nisam se nešto posebno spremao za Nijemce, stalno sam u treningu i ovo je bila samo jedna od utrka koje idemo.Konkurencija nije bila teška, svi se većinom poznamo, tako da mi je bilo zadovoljstvo biti dio triatlona u Vinkovcima, rekao je Marko Varga.

 

Među ženama prvo mjesto osvojila je Ivana Granoša iz Triatlon klub Tri-Tim Osijek  koja dobro poznato ime u svijetu triatlona, inače reprezentativka Hrvatske.

-Bilo je najteže ući u vodu jer dosta bilo hladno, međutim kad se krene plivati onda je puno lakše.Mogu reći da mi najteže bilo na biciklu jer sam prva isplivala pa sam onda sama vozila bicikl.Ovo je samo jedna utrka u nizu, sljedeći vikend idem na Balkansko prvenstvo u Srbiju, kao članice reprezentacije Hrvatske, što mi je posebna čast, rekla je Ivana Granoša.

 

Rezultati natjecanja:

U apsolutnoj kategoriji prvo mjesto kod žena osvojila je Ivana Granoša (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), drugo mjesto Katarina Šuvak (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), treća je bila Zara Mašina (Triatlon klub Tri-Tim Osijek). U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Marko Varga (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), drugi je bio Aleksandar Tompa (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), treći je bio Kristijan Landeka (Triatlon klub Tri-Tim Osijek).

 

U kategoriji ''kadetkinje'' prvo mjesto osvojila je Zara Mašina (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), druga je bila Ivna Maričić (Triatlon kluba Tri-Tim Osijek), a treća Ema Knežević (Triatlon klub Tri-Tim Osijek). U kategoriji ''kadeta'' prvo mjesto osvojio je Petar Filipović (Triatlon klub Tri-Tim Osijek).U kategoriji ''juniora'' prvo mjesto osvojio je Marko Varga (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), drugi je bio Bruno Tompa (Triatlon klub Tri-Tim Osijek).

 

U kategoriji ''seniora'' prvo mjesto osvojio je Kristijan Landeka (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), drugi je bio Ivan Volinek (Triatlon klub Tri-Tim Osijek),Ivan Pervan (Triatlon klub Tri-Tim Osijek).U kategoriji ''seniorki'' prvo mjesto osvojila je Ivana Granoša (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), druga je bila Katarina Šuvak (Triatlon klub Tri-Tim Osijek).

U kategoriji ''veterani I''  prvo mjesto osvojio je Zvonimir Vakanjac (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), drugi je bio Ivan Stepić (Jarun, Zagreb), treći je bio Toni Brdarić (Triatlon klub Tri-Tim Osijek).U kategoriji ''veteranke I'' prvo mjesto osvojila je Antonija Barišić-Lasović (Triatlon klub Tri-Tim Osijek).U kategoriji ''veterani II'' prvo mjesto osvojio je Aleksandar Tompa (Triatlon klub Tri-Tim Osijek),  drugi je bio Ivica Lenard (Triatlon klub Tri-Tim Osijek), dok je treći bio Zdenko Turniški (Triatlon klub Tri-Tim Osijek).

 

Juniorska ekipa TK ''Vinkovci'' šesta na državnom natjecanju

VINKOVCI-Na terenima HTK Zagreb održano je ekipno prvenstvo Hrvatske za juniorke do 18 godina, a ekipa Teniskog kluba ''Vinkovci'' osvojila je šesto mjesto kao jedine predstavnice Slavonije i Baranje.

U prvom četvrtfinalu ekipa Teniskog kluba ''Vinkovci'' igrala je protiv prvih nositelja ekipe ''Top Spin'' iz Zareba od koje je poražena sa 4:0. Petra Marčinko bila je bolja od Ene Čopčić sa 6:1, 6:1, Nora Knežević od Nere Tešankić sa 6:3, 6:3, Rae Mia Vićan od Eme Midžić sa 7:6, 1:6, 10:8, te na kraju Lara Grulović pobijedila je Petru Olij sa 6:0, 6:2.

U suretu za poredak od 5. do 8. mjesta ekipa Teniskog kluba ''Vinkovci'' pobijedila je ekipu Teniskog kluba ''Opatija'' sa 3:2. U pojedinačnim susretima bilo je 2:2.Prvo je Ena Čopčić poražena od Mauelle Persson sa 4:6, 2:6, da bi u preostala dva susreta slavile Vinkovčanke. Nera Tešankić pobijedla je Renatu Hunčak sa 6:2, 6:1, dok je Ema Midžić pobijedila Danielu Hunčak sa 6:1, 6:1. U poljednjem pojedinačnom susretu Petra Olij je poražena od Mateje Biondić sa 2:6, 7:6, 5:10. U susretima parova slavila je vinkovačka kombinacija Ema Midžić i Nera Tešankić, koje su sa 6:2, 6:3 nadigrale Doru Biondić i Manuellu Persson.

 

Vinkovčanke su posljednjem susretu za plasman izgubile u borbi za 5.mjesto  od ekipe TK ''Vulpes'' Zagreb. U prvom susretu Ena Čopčić je poražena od Anamrije Zorić, sa 6:0, 6:1, Dora Mišković je bila bolja od Nere Tešankić sa 6:2, 5:7, 7:10, Čorić Sofija bila je bolja od Petre Olij sa 6:0, 6:0.Ema Midžić došla je do jedinog boda za Vinkovčanke u susretu protiv Lucije Rastočić, nakon što je Lucija predala meć pri rezultatu 6:3, 4:2 za Emu.

 

Polovičan uspjeh seniora Teniskog kluba ''Vinkovci''

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba ''Vinkovci'' odigran je susret prvog kola 3.Hrvatske teniske lige između Teniskog kluba ''Vinkovci' i TK ''Borovo Naselje''.

 U pojedinačnim susretima za TK ''Vinkovci'' pobjede su ostvarili: Ante Vuković, Luka Cener, Filip Rihtar, Ilija Kopić, dok je Karlo Brkić dobio susret bez borbe. U susretima parova dvije vinkovačke kombinacije Ante Vuković i Dominik Jelinić, te par Matej Čanaki i Karlo Brkić ostvarili su pobjede, za konačnu pobjedu 7:0.

 Drugo kolo je donijelo susret u Slavonskom Brodu, gdje je ekipa Teniskog kluba ''Vinkovci'' nakon prva tri susreta povela sa 0:3 protiv ekipe TK ''Brod'', a pobjede su ostvarili: Željko Ivić, Ante Vuković i Kristian Ikić. U naredna dva pojedinačna susreta poraženi su Ilija Kopić i Filip Rihtar, da bi nakon pojedinačnog  dijela bilo 2:3 za Teniski klub Vinkovci. Susreti parova odlučili su pobjednika, a oba vinkovačka para Željko Ivić i Ante Vuković, te par Kristian Ikić i Ilija Kopić su poražena.Vinkovčani su tako nesretno poraženi sa 4:3,a u trećem kolu ekipa Teniskog kluba ''Vinkovci '' je slobodna.

Sve je spremno za 13.međunarodni teniski turnir ''Zaba Cup''

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 10. do 18. travnja održava se 13.međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod nazivom ''Zaba Cup 2021.'' koji će okupiti 112  tenisača i tenisačica iz 15 država, a igra se pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

 -Međunarodna krovna organizacija ''Tennis Europe'' nam je propisala jedan značajan epidemiološki okvir kojeg se moramo pridržavati kako bi mogli održati samo natjecanje, odnosno natjecanje će biti zatvoreno za gledatelje.Teniski klub ''Vinkovci'' će biti zatvoren, osim za natjecatelje i za akreditirane osobe, rekao je Igor Balaš, direktor turnira.

Kako su na snazi stroge epidemiološke mjere, ždrijeb glavnog turnira okupiti će 32 tenisača i tenisačice, dok će u kvalifikacijama biti 32 igrača.Bilo je preko 200 prijava, no zbog situacije, neće se moći održati ždrijeb kako je planirano.

-Očekujem da će oba ždrijeba kvalifikacija biti puna, turnir parova će se igrati na 16 natjecatatelja.Ono što svakako zanimljivo, imamo jednu djevojčicu koja dolazi iz Latvije, rekao je Balaš.

Teniski klub ''Vinkovci'' ima jednu od najboljih infrastruktura za igranje i treniranje tenisa.Tereni se nalaze u centru grada u sklopu sportskog centra gdje se nalaze bazen, teretana, fitnes centar i atletska staza. 

-U našem Teniskom klubu ''Vinkovci'' radi se na popularizaciji sporta i to je nešto što ćemo kao Grad uvijek podržavati.Samo održavanje Zaba Cup-a doprinosi tome da se sve više ljudi želi baviti ovim sportom, a Zaba Cup je prepoznat ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan granica.Drago mi je da se održava unatoč strogim epidemiološkim mjerama, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Kao i prošlih godina, teniski turnir posjeti izbornik dječaka do 14 godina Igor Blažević, koji je ovom prigodom istaknuo kako je organiziran kamp Hrvatskog teniskog saveza, pred sam turnir:

-Na ovogodišnjem kampu imamo osmero igrača, odnosno četiri dječaka i četiri djevojčice. Očekujemo dolazak i ženske izbornice u ovom uzrastu Darije Dešković-Mišković.Uvijek smo solidne rezultate imali tijekom turnira, tako da vjerujem da će biti i ove godine.Kako je Zaba Cup, 3.rang turnira, znalo se događati da naši najbolji ne dolaze, ali ove godine zbog situacije oko korone, imamo dvoje najboljih na turniru u Vinkovcima, Duje Markovina i Dora Mišković, tako da očekujemo vrhunske rezultate, rekao je Blažević.

Prvi susreti kvalifikacija igraju se u subotu, 10. travnja, dok glavni turnir počinje u ponedjeljak, 12. travnja.Finale u pojedinačnoj konkurenciji planirano je za petak, 16.travnja u 10.00 sati, dok će se dan ranije 15.travnja u 15.00 održati finale parova.

 

Laura Matić zlatna, Nikola Ćaleta i Alojzije Ćaleta srebrni na plivačkom mitingu u Zagrebu

 

VINKOVCI-Nakon poduže pauze od zadnjeg natjecanja u studenom prošle godine, mala ekipa PK Orion odazvala se pozivnom mitingu u organizaciji Zagrebačkog plivačkog kluba koji se održao u subotu 6. ožujka 2021. 

PK Orion jedini je klub pozvan iz naše županije, i na to smo vrlo ponosni i sretni da smo dobili priliku natjecati se među najboljima u Hrvatskoj.Natjecanje je održano u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i bez gledatelja na tribinama. 

Bila je to prilika za procjenu trenutne kondicijske spreme nakon poduže stanke bez treninga, vode i natjecanja. U Zagreb su u pratnji trenerice Maše Pešec  išli Iva Čorak, Laura Matić, Nikola Ćaleta, Alojzije Ćaleta, Matej Pfaf i Marin Svilar. 

Medalje su osvojili Laura Matić - zlato na 50m prsno, Nikola Ćaleta - srebro na 50m leptir i Alojzije Ćaleta - srebro na 50m leđno.

 

Rezultati (do 10. mjesta) sljedeći su: 

Laura Matić, seniorka – 1. na 50m prsno,  6. na 50m leptir

Nikola Ćaleta, junior – 2. na 50m leptir, 6. na 100m leptir, 9. na 50m slobodno Alojzije Ćaleta, senior – 2. na 50m leđno, 10. na 50m leptir 

Matej Pfaf, junior – 6. na 100m leđno, 8. na 100m prsno, 8. na 100m leđno

Marin Svilar, junior – 7. na 100m prsno, 8. na 50m prsno 

Iva Čorak, juniorka – 7. na 100m leđno, 10. na 50m leptir.  

 

RK ''Spačva'' uspješno provela četvrtu kampanju projekta 'Volim rukomet“

VINKOVCI-Rukometni klub Spačva Vinkovci uspješno je proveo četvrtu kampanju za projekt „Volim rukomet“ koja se održala  ispred dvorane osnovne škole Bartola Kašića Vinkovci.

Rukometni klub Spačva Vinkovci kao provoditelj projekta “Volim rukomet” čiji je cilj uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, predstavio je do sada provedene aktivnosti iz projekta i uočene probleme koje su uspješno savladali.

Zbog epidemije virusa COVID-19 u dva navrata bili su obustavljeni treninzi I natjecanja od strane Nacionalnog stožera. Stručni stožer rukometnog klub Spačva Vinkovci s trenerima izradio je i organizirao Online treninge za sve dobne skupine i tako omogućio nastavak treninga uz konstantu podršku trenera.

Online treninzi su se pokazali kao izvrsno rješenje jer su sudionici ostali u treningu i socijalnom kontakt što je jedan od primarnih ciljeva projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Projektom uvelike pridonosimo ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH; u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu, gdje je jasna poveznica s našim Projektom.

-''Kada promatramo ovaj projekt od početka provedbe krajem ožujka 2019. godine uspjehom možemo smatrati to što smo uspjeli okupiti 50-ak sudionika s kojima smo postigli zavidne rezultate. Ako gledamo probleme to je epidemija korone koja nas je onemogućila u redovnim aktivnostima pa smo se morali snalaziti. S druge strane, međutim, to je imalo i dobrih strana jer su naša djeca, koja su bila prisiljena biti kod kuće, ostala na okupu pa makar i online, ostali su u toj nekoj socijalizaciji što je i primarni cilj ovoga projekta, osim naravno bavljenja sportom i zdravog života. Tako da su oni i bili u kontaktu i trenirali”, ističe Mirko Mečić, predsjednik RK Spačva Vinkovci

 Cilj ovog projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, kako bi lakše sklopila prijateljstva te poboljšali sposobnost koncentracije i uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećajaiz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti, ipoticanja samopouzdanja i samopoštovanja.