26.8 C
Vinkovci
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Aero klub Fenix Cerić postigao odlične rezultate u Sloveniji

CERIĆ-Aero klub „Fenix“ Cerić sudionik je „16. International Scale Model Festival Svet v Malem“ koje se održalo 25. svibnja 2024. u muzeju Park vojne povijesti u gradu Pivka u Sloveniji, u organizaciji maketarskog kluba Svet v Malem.

Na natjecanju je sudjelovalo oko 120 natjecatelja iz ukupno jedanaest zemalja: Slovenije, BiH, Hrvatske,  Italije, Mađarske, Češke, Poljske, Njemačke, Austrije, Srbije i Rumunije, sa izloženih preko 600 maketa u natjecateljskoj konkurenciji. U prekrasnom ambijentu muzeja vojne povijesti moglo se razgledati mnogo vojnih eksponata, vojnih vozila, povijesnih uniformi, naoružanja i opreme iz bivših ratova.  Konkurencija, i juniorska i seniorska, bila je izuzetno jaka što dokazuje kvalitetu ovog natjecanja.

Tim Aero kluba „ Fenix“ Cerić činili su seniori: Darko Krajinović, Mato Rapčan, Dragoljub Savanović, i Damir Kuterovac, a u juniorskoj konkurenciji sudjelovao je Damjan Krajinović, te su se natjecali sa 18 maketa u 7 kategorija. Rezultati su bili odlični, Darko Krajinović osvaja srebrnu i brončanu medalju, Damir Kuterovac osvaja srebrnu medalju i 4. mjesto, te tri posebne nagrade, Mate Rapčan osvaja srebrnu medalju i 4. mjesto, ukupno četiri medalje i četiri priznanja.

Obzirom na jaku konkurenciju, te da je ovo prvi nastup AK „Fenix“ Cerić na ovom već tradicionalnom natjecanju rezultati su i više nego dobri. Odličan nastup maketara Aero kluba „Fenix“ Cerić.

Slične vijesti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zadnje vijesti