19.7 C
Vinkovci
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će projekte u našoj županiji

ZAGREB- Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će 79 projekata vrijednih 17 milijuna eura kojima je cilj poboljšati klimatsku otpornost naših lokalnih sredina.

Ugovore za njihovu realizaciju danas su predstavnicima županija, gradova i općina u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici svečano uručili potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković te direktor Fonda Luka Balen.

Uz sadnju stabala i formiranje zelenih površina, sufinanciranje Fonda do 350 tisuća eura po pojedinom projektu moglo se dobiti i za ozelenjivanje nadstrešnica na stajalištima javnog prijevoza, izgradnju javnih slavina s pitkom vodom, formiranje urbanih vrtova, ali i za projekte informiranja javnosti o klimatskim promjenama.

Na potpisivanju ugovora oko sufinanciranja bili su načelnici, zamjenici gradonačelnika, predstavnici gradova iz naše županije, predvođeni Damirom Dekanićem, vukovarsko-srijemskim županom.

 

Slične vijesti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zadnje vijesti