19.7 C
Vinkovci
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Momčadi Brentford iz Vinkovaca i Juniori iz Vukovara najbolje nogometne momčadi naše županije

VUKOVAR- Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a na terenima Gradskog stadiona odigrana je završnica za najbolje ekipe Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon kvalifikacijskih turnira Coca Cola Cupa, koji su održani po gradovima: Vukovar, Vinkovci, Ilok, Ivankovo i Cerna, održan završni turnir za Vukovarsko-srijemske županiju na kojem su sudjelovali gradski pobjednici u kategorijama 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi.

Svjedočili smo zanimljivim i uzbudljivim utakmicama, vidjeli smo mnogo lijepih poteza mladih igrača, a nogometaši su se istaknuli fair play i korektnim utakmicama. U uzrastu 2008. godište i mlađi u finalu su se sastali Brentford ekipa iz Vinkovaca i Vukovar 1991. u izjednačenom utakmici sa puno prilika, ekipa Brentforda je ipak u završnici utakmice došla do uvjerljive pobjede od 3:0.

Manje neizvjesno je bilo u kategoriji 2006. godište gdje je ekipa Juniora iz Vukovara uvjerljivom igrom punom lijepih i atraktivnih poteza protutnjala i zasluženo osvojila turnir pobjedom od 9:1 u polufinalu i pobjedom nad ekipom Levijevi kuhari 8:0 u finalu turnira.

Ekipe će sudjelovati na regionalnoj završnici koja je na rasporedu 22. lipnja u Slavonskom Brodu, gdje će se natjecati s najboljim ekipama iz Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije.

Pobjednici regionalnih turnira osigurat će plasman na državnu završnicu u rijeku krajem srpnja, gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađe kod djevojaka. Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već jedanaestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od siječnja do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već petu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci FIDE turni u šahu, graničar i atletika) i 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Rijeci, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Slične vijesti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zadnje vijesti