26.8 C
Vinkovci
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Nova gospodarska zona, vrtić i knjižnica – Privlaka stvara sve preduvjete za ostanak i povratak mladih obitelji

HDZ-ovi kandidati V. izborne jedinice danas su bili u Privlaci gdje su obišli novu gospodarsku zonu, vrtić te Narodnu knjižnicu i čitaonicu. Privlaka je, mogli smo čuti danas na terenu, jedna od općina koja svakodnevno pokazuje kako se trudom i zalaganjem može napraviti puno za mlade obitelji, poduzetnike i kompletno lokalno stanovništvo.

Ukupno 17 hektara nove gospodarske zone sigurno će privući poduzetnike, ne samo iz naše županije i ostatka Slavonije, već i šire, smatra Petar Šimić, jedan od kandidata. Ovakvi projekti, dodaje, nisu ništa drugo nego rezultat aktivnog rada načelnika i njegovog tima.

„Otvorit će nova radna mjesta koja su preduvjet za ostanak mladih i za razvoj obitelji unutar općine. Hrvatska demokratska zajednica u svoj program stavlja obitelj kao nukleus razvoja hrvatskog društva, a posao u ovoj zoni sigurno će naći puno mladih, odnosno, puno mladih obitelji bazirat će razvoj svoje obitelji upravo kroz rad u ovoj zoni”, kaže Šimić.

Čestica je u cijelosti u vlasništvu Općine, a dobivena je darovanjem Ministarstva državne imovine. Trenutno su u tijeku radovi u prvoj fazi izvođenja i to izgradnja ceste i fekalne odvodnje.

„Ukupna vrijednost radova je 920 tisuća eura, od kojih je 400 tisuća dobiveno iz projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a ostalih 500 tisuća eura će financirati Općina Privlaka. Nakon završetka izgradnje prve faze očekujemo da će se pristupiti provedbi i realizaciji postojeće isprojektirane dvije faze za koje također postoje građevinske dozvole i projektna dokumentacija”, pojasnio je načelnik Darko Galić.

Ono na što su svi posebno ponosni su vidljivi rezultati Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

„Možemo biti ponosni što smo u proteklom mandatu kao Vlada uložili preko milijardu eura kako bi se dogradilo, izgradilo ili napravilo dodatne kapacitete u preko 800 dječjih vrtića. Radost djeteta, ne samo u Privlaci, već u svim dijelovima Vukovarsko-srijemske županije je nešto neprocjenjivo i zato me raduje da ćemo i u sljedećem mandatu ići u smjeru da svako dijete u svakoj općini i gradu ima sigurno mjesto u dječjem vrtiću. To je ono što nas obvezuje i radujem se da ćemo s ovim projektima nastaviti diljem Lijepe naše”, naglasio je Nikola Mažar.

Slične vijesti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zadnje vijesti