26.8 C
Vinkovci
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Odličan uspjeh maketara Aerokluba ”Fenix” Cerić u Mađarskoj

U subotu 08. lipnja 2024. održano je međunarodno maketarsko natjecanje pod nazivom VII PSMK Makett Kupa/PSMK Scale Model Cup u Budimpešti, Mađarska.

Na natjecanju je sudjelovalo u konkurenciji preko 700 maketa, te 259 natjecatelja iz deset zemalja (Češka, Poljska, Slovačka, Srbija, Hrvatska, Mađarska, Belgija, Rumunija, Austrija i Ukrajina), a natjecanje je održano u bivšoj tvornici tekstila, a sada Kulturni centar Pešta (Budimpešta). U sklopu natjecanja, kao i obično, bilo je puno štandova za prodaju maketa i maketarskog pribora što je dodatno osnažilo značaj samog natjecanja i druženje maketara, a bila je i izložba radova od LEGO kockica za sve posjetitelja u posebnoj uređenoj prostoriji.

Za Aero klub „Fenix“ Cerić natjecali su se: Mate Rapčan, Krunoslav Luburić, Darko Krajinović, Igor Ujaković, Damir Kuterovac i Dragoljub Savanović, u sedam kategorija sa 28 maketa. AK „Fenix“ Cerić osvojio je ukupno pet medalja i sedam diploma (plasman je do petog mjesta) od toga, Dragoljub Savanović osvaja zlatnu medalju u kategoriji brodova samogradnja, Igor Ujaković srebrnu medalju u kategoriji brodova i 4. mjesto u kategoriji samogradnja, Darko Krajinović srebrnu medalju, 4. mjesto u kategoriji helikoptera i 4. mjesto u kategoriji zrakoplova, Damir Kuterovac osvaja zlatnu medalju u kategoriji helikoptera, te 2 četvrta i jedno peto mjesto, Mate Rapčan osvaja brončanu medalju u kategoriji helikoptera i 4. mjesto u kategoriji zrakoplova 1/144.

Odličan uspjeh maketara Aerokluba obzirom na izuzetno jaku konkurenciju. U periodu između suđenja i završetka natjecanja ostvareni su mnogi kontakti s kolegama maketarima iz drugih država koji su pokazali zainteresiranost za sudjelovanje na idućem Fenix Kupu u Vukovaru.

Slične vijesti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zadnje vijesti