26.8 C
Vinkovci
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Predstava ”Dekadencija” za sto sretnika koji uspiju doći do ulaznice za predstavu u Vinkovcima

VINKOVCI- Ususret vinkovačkoj premijeri predstave ”Dekadencija” koja je 6.lipnja, održana je konferencija za medije. Predstava je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca i Kulturnog centra Osijek, Stevena Berkoffa u režiji Ivana Kristijana Majića.

“U suradnji našega kazališta i Kulturnog centra Osijek nastala je predstava koju mogu najaviti kao posebno kazališno iskustvo za stotinu najbržih gledatelja”, kazao je Andrić dodajući kako će gledatelji, koji će biti na pozornici, vidjeti “demonstraciju žive glumačke sile”.

Po riječima redatelja i ravnatelja Kulturnog centra Osijek Ivana Kristijana Majića, “Dekadencija” je predstava koja je jako vezana uz vrijeme u kojem živimo, a koje obiluje lažnim veličinama i idolima koji nažalost znaju imati i utjecaja na naše živote, a ne bi trebali.

Sara Moser u konferenciju za medije uključila se video vezom poručivši kako se izuzetno raduje vinkovačkoj premijeri predstave.

– Dekadencija je predstava koja nesputano i iznad svega duhovito progovara o snobizmu, seksu, nasilju, ljubavi i društvu koje nas okružuje.

“Junaci” ove priče dva su para, pripadnici visokog društva u najgoroj i najkarikaturalnijoj verziji narcisoidnih i homofobnih zaljubljenika u dokonost, užitak i svoj status. Likovi pretjerani, ali nam možda ipak pomalo i poznati… zamislite ih samo s kriškom pršuta na čelu i odjednom će vam čitav niz tih krivih uzora proći pred očima.

Danas ti ljudi koje treba demistificirati nisu visoko britansko društvo kao u Berkoffovo vrijeme. Ali svako društvo ima svoje zlatne teliće. Brz, dinamičan i dramaturški suh tekst ogroman je izazov. U tim brzim izmjenama četiri lika, u struji misli bez interpunkcijskih znakova i moru pretjerivanja u koje su uronjeni likovi Dekadencije, izvrsno su se snašli Sara Moser i Vedran Dakić.

Zbog oštrog izražaja koji koristi vulgarni jezik predstava se ne preporučuje mlađima od 16 godina.

Slične vijesti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zadnje vijesti