19.7 C
Vinkovci
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Predstavljena knjiga “Srcem za ranjenu Hrvatsku” u Vinkovcima

VINKOVCI- U dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci  održano je svečano predstavljanje knjige ”Srcem za ranjenu Hrvatsku” autora Ivice Radoša, objavljene u nakladi Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

Autor knjige, novinar i publicist Ivica Radoš, na više od 400 stranica donosi zabilježena i autorizirana sjećanja 73 medicinske sestre i medicinska tehničara iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

-”Ovo je knjiga koja treba biti naslijeđe za buduće generacije, da bolje shvate slobodu življenja u slobodnoj nam zemlji, da shvate što znači domoljublje, požrtvovnost i humanost u tom trenutku. Isto onako kako su medicinske sestre i medicinski tehničari nesebično davali sebe u Domovinskom ratu njegujući ranjene vojnike i civile. Hvala svima koji su smogli snage da se prisjete ratnih događanja i da svojim svjedočanstvima pomognu da ova knjiga ugleda svjetlo dana, rekao je Radoš.

Prema riječima autora Ivice Radoša dugo je radio na toj knjizi, obišao je  cijelu Hrvatsku, a priče su od Vukovara do Dubrovnika.

-”Mogu reći kako je ovo gledanje na rat iz sasvim drugog kuta. Moramo znati i sami sebi reći i priznati da rat nisu dobili samo generali i političari, nego i obični ljudi, mladići i djevojke poput medicinskih sestra i tehničara, istaknuo je Radoš.

Gordana Kucljak, predsjednica Podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata Medicinskih sestara i tehničara Vinkovci uvodno je istaknula kako ova knjiga , njima zdravstvenim djelatnicima, jako puno znači jer je u njoj opisano kroz što su sve medicinske sestre i tehničari prolazili u Domovinskom ratu.

Slične vijesti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zadnje vijesti