19.7 C
Vinkovci
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Raketari Aero klub ”Fenix” Cerić ponovo državni prvaci

CERIĆ-U organizaciji Hrvatskog Astronautičkog i Raketnog Saveza (HARS) i domaćinstvo UTK „Faust Vrančić“ Obrovac u subotu 25. svibnja 2024. godine na terenu Žegarsko polje održano je 29. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za djecu i mladež u nacionalnim kategorijama, rakete s padobranom S 3-A i rakete s trakom S 6-A za osnovne škole (rakete promjera Ø18 mm) i srednje škole (rakete promjera Ø 18/40 mm).

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno preko 60 natjecatelja, u kategoriji osnovnih škola 35 i 30 natjecatelja u kategoriji srednjih škola, (OŠ Kman-Kocunar iz Splita, OŠ Obrovac, SŠ Obrovac, KMT Kneza Trpimira-Kaštel Gomilica, ZTK Split, AK Sinj, AK „Fenix“ Cerić, UTK Faust Vrančić-Obrovac, ARAK Dubrava-Zagreb, RD Zagreb, KMT Dubrava, KMT SŠ Obrovac, KMT OŠ i SŠ Varaždin, KTKG Garešnica, OŠ Kneza Trpimira-Kaštela, KMT Kmanko-Split, AAD Zadar…).

Vremenske prilike nisu bile idealne ali to nije utjecalo na borbeni duh natjecatelja i želju za osvajanjem medalja. Natjecatelji osnovnih škola su se natjecali u konkurenciji od 22 ekipe, dok su srednjoškolci bili u konkurenciji od 10 ekipa. Aero klub „Fenix“ Cerić nastupio je u konkurenciji osnovnih škola (od 5-8.razreda) s ukupno dvije ekipe, a boje kluba branili su sljedeći članovi (odabrani najbolji na osnovu selekcijskih rezultata klupskog kvalifikacijskog natjecanja): Teo Marjanović, Gabrijel Vidoš, Stjepan Marjanović, Mihaela Sladeček, Lara Marjanović i Tia Marjanović, dok je Tomislav Marjanović bio vođa ekipe, a Mario Marjanović tehnička podrška.

U kategoriji OŠ-raketa s padobranom S 3-A ekipno je osvojeno 1. mjesto, a medalje su izmakle za „dlaku“ 4. mjesto pripalo je Stjepanu Marjanoviću dok je 5. mjesto osvojila Mihaela Sladeček.

U kategoriji OŠ-raketa s trakom S 6-A srebrnu medalju osvaja Mihaela Sladeček dok je u ekipnom plasmanu osvojeno 2. mjesto uz minimalnu bodovnu razliku. Ovim rezultatima Aero klub „Fenix“ Cerić obranio je naslov državnih prvaka i pokazao da se želja za uspjehom, trud i zalaganje ekipa isplati.

Slične vijesti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zadnje vijesti